joi, 29 ianuarie 2009

duminică, 25 ianuarie 2009

De ce sa vizitam galeriile de arta virtuale ?

Uitati-va aici si dati mi un raspuns

http://www.nelufastfood.lx.ro/

sâmbătă, 24 ianuarie 2009

pisica patrata??!?!?!






Pisica Patrata
fotografii si desene

22 ianuarie – 12 februarie 2009

pe Str. Grigore Mora, nr. 39, sector 1, Bucuresti

luni, 19 ianuarie 2009

Padurea de sculpturi


Colectia Simon Spierer cuprinde 39 de sculpturi ale unor artisti cu renume, printre care Constantin Brancusi, Hans Arp, Max Ernst, Alberto Giacometti, Henry Moore….. cat si o pictura semnata Andy Warhol.

Prin definiţie, colecţionarul este persoana care adună din anumite motive diferite obiecte. Motivaţia care îi determină pe aceştia să devină colecţionari nu este este una general valabilă, pentru a începe o colecţie anumite persoane au o dorinţă de a studia aprofundat obiectele, alţii din simpla plăcere şi pasiune, există şi o motivaţie mult mai simplă şi poate fi considerată un capriciu de a avea un rol bine stabilit în comunitate adunând obiecte de artă sau de a avea un hobby. Nu există un anumit algoritm pe care o persoană trebuie să-l urmeze pentru a fi considerat colecţionar şi pentru a putea colecţiona. Obiectele adunate nu trebuie privite doar la nivelul importanţei lor intrinsece, să conteze doar cantitatea de bani investită, colecţionarul incearcă să le regasescă adevarata valoare, să le impună un anumit prestigiu calitativ.

Colecţiile şi colecţionarii reprezintă produsele unei epoci, unei anumite mentalităţi, a unei societăţi uneori limitată din punct de vedere artistic şi cultural. Astfel este si Simon Spierer colectionarul si afaceristul in domeniul tutunului.

In anul 1990 el renunta la colectia sa de picturi pentru a se dedica asupra sculpturii ca obiect al adoratiei. In casa sa de la Geneva unde va grupa peste 30 de sculpturi, se va defini notiunea de padure de sculpturi, intr-un spatiu limitat aflat sub tutela unui colectionar. Lucrarile alese de el sunt pur subiective. A colectionat lucrari de la diferiti artisti, fara sa tina cont de un anumit criteriu, decat acela ca sunt sculpturi ale unor prieteni/artisti desavarsiti. Lucrarile colectiei Simon Spierer formeaza un tot unitar tocmai datorita acestor diferente estetice.


Colectia aflata momentan in unul dintre muzeele bucurestene. Daca o sa ignoram prezenta a peste 8 galeristi nervosi si plini dezel, lucrarile expuse, conform cu ideile colectionarului, sunt o modalitate inedita de a scapa de monotonia cotidianului. Merita sa ne vizitam o Padure de Sculpturi pana pe 1 martie 2009.


http://www.mnac.ro/events%20main.htm

vineri, 9 ianuarie 2009

vernisaj Michele Bressan

Atelier 35 ,
14 ianuarie 2009, la ora 19,
Deschiderea expozitiei de fotografie, instalatie si video

Michele Bressan - 1980

14 ianuarie - 4 februarie 2009

joi, 8 ianuarie 2009

am primit o provacare de la valentina ...iata raspunsul

Valentina m-a provocat sa raspund la intrebarea ce as face daca nu mi-ar fi frica:

Nu se pune intrebarea daca "ce as face daca nu mi-ar fi frica", in cazul meu se aplica conceptul, ce as face daca "nu mi-ar fi lene"
well,
-mi-as publica toate articolele incepute si nefinalizate
- as bate drumul cj-bucuresti o data la 3 zile;
-as spune ceea ce cred tuturor, dar mi-e lene sa cunosc alta lume, si sa ascult reprosurile ulterioare;
-m-as duce in fiecare miercuri in expirat la selectro-ul lui Marika.
-m-as duce la mai multe vernisaje.
-n-as mai chiuli de la scoala/work atat de mult.
-as citi mai multe chestii interesante
-si l-as ridica in slavi pe frederich beibeder
-si as folosi diacritice, semne de punctuatie pe blogul meu
- si in ultimul rand m-as apuca sa scriu referatele.

cum mi-e lene momentan prefer sa stau cu danni la caldura in casa si sa ne uitam la un film, pana sa plecam intr-o galerie de arta, la un vernisaj, la o conferinta.

galeria 115

http://www.115.ro/